A 386-oson a Windows-ok (1.01, 1.03, 1.04, 2.03) inkább csak érdekességek, mint használhatóak. De nagyon jópofák. Már csak a 3.0 hiányzik nagyon!

Október 12-én szereztem 3.0-ás Windows-t. Hm.

Telepítés: Öt floppyról. Fagy. Az egérrel sok baja volt (noname soros, COM1-en), aztán meg nem tudom miért pontosan, valószínűleg amerikai US billentyűzeten kell hagyni - én nemzetközire tettem. Lehet, hogy zokon vette. Aztán meg el sem indult, mert azt mondta, hogy hiányzik a gyökérból a wina20.386. Beraktam a Win 3.11 Workgroups-ét (erről a gépről) aztán most megy.

Milyen? Majdnem mint a Win 3.1, csak real módban. Csak VGA, nem SVGA. Nincs képernyővédő. Hálózatot lehetne, de inkább nem próbáltam még. (Majd meglesz az is.) Majdnem minden kellék megvan. Telepítéskor nem lehet semmi összetevőt választani, mindent feltesz, ami csak van. A benne lévő txt-t nem igazi txt-k. Csak a saját notepadje látja normálisan. Majd írok még.

A Linuxot floppyról kell beindítani, umsdos fájlrendszeren megy. A X nem sokat ér. Sokkal hasznosabb a telnet és az ftp. Még vi-ozni megtanultam. Sajnos az ftp-t nem sikerült beindítani. Pedig az elég jó lett volna 8 MB-ból (ennyit foglal alapban a Linux.) A telepítőcsomag két floppyra ráfér.

Az OS/2-t majd egy másik vinyóra akarom feltenni, de majd csak ha időm lesz.

Beraktam egy másik vinyót (102 MB) és feltettem rá egy Windows 95 OSR 2-t. Ami a választhatók közül felkerült: notepad, defrag, resource meter, hálózatfigyelő, MSN (felrakta vele az Exchange-t persze az ökör), TCP-IP. Így foglal 73 MB-ot.

A duál boot Masterbooter-rel van megcsinálva. Ja, a Win95-nek 80 másodpercbe telik az indulás. (A telepítés több mint két óra volt!). Használhatóbb, mint hittem. Azt gondoltam, lassabb lesz, de némi türelemmel még webezni is lehet (persze csak egyszerűbb, szöveges oldalakat inkább, mivel a saját 3-as Explorer igencsak elavult már.)