Az OS/2-t kölcsön kaptam, sajnos - mivel még a floppyk fájlrendszere sem FAT (kivéve az elsõt) - nem tudtam image-ben lemásolni. Egyébként nyilvánvalóan ezért nem terjed illegálisan az OS/2. A telepítés eleje nagyon lassú, míg át nem áll HPFS-re, utána gyorsabban olvassa a floppykat. A csomagban volt egy Office szintû alkalmazásgyûjtemény is ajándékba. És Internetes szoftverek is (!!!), sajnos csak modemhez.

A dobozon írt hardverigény a következõ volt: 386/25 MHz, 4, de inkább 6 MB RAM, 25-30 MB HDD. Az OS/2-t fel lehet tenni FAT-ra és HPFS-re (saját fájlrendszer) is. Elõször feltettem egy 486/66-osra, 16 MB RAM-mal, ami ugye jóval több, mint amit kér. Az eredeti DOS-os configokat (multiple boot, stb) teljesen elcseszte. Elméletben tud dual bootot, ehhez képest örültem, hogy vissza tudtam csinálni. Sebességben szintén többet vártam. Ezért is úgy gondoltam, felteszem egyedül HPFS-re. Ez volt a 486/66 8 MB RAM-mal. Hát kb. ugyanúgy futott, mint a másik gépen. Leginkább monitorgondjaim voltak (felbontás). Amúgy érdekes, ha akarom, minden felületes szemlélõ Windows 3.1-nek látja. És lehet is úgy használni.

Aztán elbarmoltam a vinyót, de most felraktam újra egy 486/66, 12 MB RAM, 10x MB HDD gépre csak õt, külön, természetesen HPFS-re. A gép multimédiás, az OS/2 saját CD-lejátszója szépen szól vele. (Pofásabb, mint a Windowsé.) A szövegszerkesztõ tud rtf-et szerencsére, most pont a konvertálásokat nézegetem. A fõ baj a szoftverhiány. Kicsit néha elveszek a help-ben, még mindig nem találtam meg pl, hogy lehet képernyõvédõt. Nem hiszem, hogy nem lehet...