Az NT 3.1-et azért cseréltem le, mert borzasztóan lassú volt, és nem volt kedvem a konzolnál aludni. Másrészt túl sok helyet foglalt. Harmadrészt nem volt hozzá webszerver. (Bár azóta találtam, de most már késõ).

Ezért feldobtam egy 3.11 Wfw-t, ami elég OK a régi Windowsok között. Ez alig több, mint harmadannyi helyet foglal (DOS 6.22-vel, FTP szerverrel együtt). Persze kellett hozzá a TCP/IP csomag - amihez meg kellett a Win32s -, és erre tettem fel a webszervert.

Ez volt a WinHttpd 1.4c. Egy zip csomag, telepítés nélkül megy. Egy idõ után nem válaszolt a kérésekre, de aztán rájöttem, hogy ez az FTP szerver miatt van (ami egy Serv-U 2.4). Anélkül vígan ment 3 hónapon át. Aztán most a héten (júl. 30-aug. 3) Általános Védelmi Hiba (ÁVH-GPF) néhány órán belül, és szállt. Windowst újraraktam, aztán a WinHttpd-t is, de újra.

Aztán találtam egy másik ingyenes webszervert Win 3.x alá. Ez nem száll el. De csinál mást.

Xitami 2.4 d7 (bár az About-ban 2.4 c3-at mond). Van konzolos verzió is, most a 2.5 b4 az utolsó. Fut Win 3.x, Win 9x, NT, OS/2, Unix, VMS alatt !!!. Talán menne NT 3.1-en, bár 3.51-et javasol. Viszont mehetne a 32 bites konzolos verzió a 3.11-en, és akkor mûködne a beépített FTP szerver is.

A WinHttpd-hez képest:
- nem száll el (bár az is jó volt 3 hónapig, nem tudom mi jött rá)
- jobban konfigolható
- a logban látom az OS-t és a böngészõt is :-)
- a logokat automatice naponta cseréli
- azonnal frissíti az oldalt (a WinHttpd nem tette!)

- viszont teljes erõbõl húzza a procit. De csak 3.x alatt. De NAGYON!

A tapasztalatok szerint nagyon jó!!! Csak ajánlani tudom.